10.1.07

Akkuja vai paristoja?

Missäköhän kulkee se raja, milloin akkujen käyttäminen tulee paristoja kestävämmäksi. Ainakin meillä paristoja on ainoastaan muutamassa LED-taskulampussa, ja kulutus on niin pientä, että olen silloin tällöin tarvittaessa ostanut uusia paristoja. Tuntuisi jotenkin ylimitoitetulta hankkia erillisiä latureita ja akkuja tällaiseen käyttöön. Akut ovat lisäksi ilmeisesti ongelmajätettä, kun paristoissa ei kai ole vastaavia määriä raskasmetalleja yms. ongelmallisia aineita.

Ehkäpä sitten, kun tähänkin huusholliin alkaa ilmaantua pattereita syöviä moottorileluja ja digikameroita, on aika miettiä siirtymistä akkuihin.

Labels:

2 Comments:

At 23:49, Blogger Taviokuurna said...

Et sattuisi tietämään, mitä eroa on joutsenmerkityillä ja ei-merkityillä paristoilla? Pyrin yleensä valitsemaan ympäristömerkittyjä tuotteita, mutta en oikein keksi, mikä voisi olla se suuri ero, jonka perusteella toisissa paristoissa on joutsenmerkki ja toisessa ei. Eivätkö normit ole jo niin tiukat, ettei paristoissa ole enää ainakaan ympäristölle vaarallisia aineita?

Ei viitsisi maksaa ylihintaa merkkituotteesta, jos sen ja halpatuotteen välillä ei ole käytännön eroa :)

 
At 12:41, Anonymous Anonymous said...

En osaa tässä yksittäistapauksessa sanoa,mutta yleisesti joutsenmerkin saamisen kriteereihin kuuluu, että tuote on valmistustavoiltaan, käyttöominaisuuksiltaan ja loppukäytön osalta muita vastaavia tuotteita ekologisesti parempi. Eli tuotteen koko elinkaaren energiankulutuksen ja materiaalivirtojen tulee olla ympäristölle suotuisampia kuin muiden tuotteiden, muuten merkkiä ei voi saada.

 

Post a Comment

<< Home