24.12.06

Jouukuusi

Meillä kuulutaan niihin onnekkaisiin, joiden lähipiiristä joku tuttu sattui kutsumaan mukaansa omalle lähiseudun metsäpalstalleen joulukuusta hakemaan. No, muussa tapauksessa kuusi olisi varmaan saatu muutamalla kympillä tuosta torin nurkalta.

Kauppaketjut näyttävät tarjoavan tuontikuusia entistä agressiivisemmin: nyt sai ainakin Bauhausista 15 euron lahjakortin, kun osti vastaavanhintaisen tuontikuusen. Ja kyllähän nuo tanskalaiset yms. eksoottiset joulupuut näyttävät varsin tuuheilta ja tasaisilta ainakin vaatimattomimpiin suomalaisiin metsäkuusiin verrattuna. Jotenkin vain tuntuu hassulta tuoda kuusia Suomeen - vaikka eipä tuo kaiken puutavaran kuljettamisen seassa taida tuntua miltään.

Kaiken kaikkiaan joulukuusi on tässä joulun kulutushysteriassa varsin mitätön tekijä. Sen sijaan muovikuusi on kyllä niin ekologisesti kuin emotionaalisestikin täysin kestämätön ratkaisu!

1 Comments:

At 22:00, Anonymous Anonymous said...

Paketoimaton, suomalainen latvakuusi lähialueelta on hyvä valinta. Joulukuusi on kyllä kokanaishysteriassa pieni pisara, mutta kyllä niidenkin tanskalaiskuusten lannoittamiseen, paketointiin ja kuljetteluun menee ihan liikaa uusiutumatonta energiaa.

 

Post a Comment

<< Home