7.2.07

Kenkälankkia

Tämän viikon pakollinen hankinta oli tuubi ruskeaa kenkälankkia, jota jostain kumman syystä ei taloudesta löytynyt. Tämä kuuluu selkeästi niihin tuotteisiin, jolla huolletaan, korjataan ja pidetään kunnossa muita esineitä - siis pidennetään niiden elinikää, ja näin ollen lykätään uusien hankkimista. Eli oikein perusteltua kulutusta.

Kengät ovat taas kuin uudet ja kokemuksen perusteella tuubillinen lankkia kestää ainakin 15 vuotta!

Labels:

3 Comments:

At 23:54, Anonymous Anonymous said...

Lankki on lankkia, eikä sitä korvaa mikään silloin kun lankkia tarvitaan, mutta kannattava hankinta on myös Nahkiss (voi esiintyä muillakin nimillä), joka on kai lampaanrasvaa - ainakin enimmäkseen. Sillä kiillottaa kengät ja vähän muitakin juttuja, hätätilassa voitelee huulet, uudistaa himmenneen ja naarmuuntuneen nahkasohvan pinnan, suojaa puupintoja, vähentää lumen tarttumista lasten villatumppuihin ja koiran tassukarvoihin, voitelee seinäkellon viisarit... Tätä ihmeainetta myy yleensä väsyneen ja takkuisen näköinen ukkeli torilla tai kauppakeskuksen aulassa. Sääli vain, että vaikka se onkin ihmeainetta, yksi purkki kestää noin ikuisesti, joten ei varmaan ole kovin hyvä bisnes myyjälle.

 
At 21:11, Blogger Tomi said...

Hienoa, täytyypä pitää silmät auki seuraavan kerran torilla liikkuessa!

Periaatteessa pidän tällaisista yleisaineista, jotka sopivat vähän joka tarkoitukseen. Yleensä tuntuu myös olevan niin, että mitä yksinkertaisemmasta ja vähemmän jalostetusta aineesta on kyse, sitä paremmin se täyttää tuon.

 
At 09:45, Anonymous Anonymous said...

Tuli vielä mieleen, että satulasaippua eli glyseriinisaippua (jos oikein muistan) on ihan samaa sarjaa nahanhoitotuotteena. Se yksi pala kestää suunnilleen yhden ihmisiän, ellei hoidettavana ole ravitallin valjasvarasto. Satulasaippualla on hyvä puhdistaa kuraantuneet nahkakengät, putsata nahkaverhoiluja, huoltaa nahkavaatteet jne. Ei jää pinta rasvaisen tuntuiseksi. Valjas- tai ratsutarvikeliikkeestä ainakin löytyy.

 

Post a Comment

<< Home