7.5.06

DVD

DVD-elokuva vaikuttaa kestävältä: parillakymmenellä grammalla akryylia saadaan muutamaksi tunniksi viihdettä, jota parhaimmillaan katsotaan uudestaan ja uudestaa. Ja sitten, kun pätkä ei enää kiinnosta, levylle on helppo löytää uusi käyttäjä, koska digitaalinen sisältö ei kulu käytössä.

VHS kesti suunnilleen sukupolven. Uskoisin DVD:n iän jäävän vielä tätäkin lyhyemmäksi, mutta toisaalta uskoisin digitaalisen materiaalin siirtyvän saumattomasti seuraavaan tallennusmediaan siinä vaiheessa, kun sellainen ottaa DVD:ltä vallan. Toivotaan ainakin.

1 Comments:

At 19:36, Blogger Vapaaherra said...

Itse olen aika skeptinen tuon digitaalisen jakelun nopean etenemisen suhteen. Niin isot kamppailut on aina käynnissä tekijänoikeuksien kanssa aina... Varsinkin TV:ssä lähetetyn ohjelman saaminen digitaalisesti tuntuu todella vaikealta. No, pornoteollisuus näyttää taas tietä: luin juuri, että jotkut isot tuottajat alkavat myydä DVD:itään suoraan netin kautta.
Toivotaan, että tuo siirtyy nopeasti myös ns. normaaliinkin sisältöön. Aika nopeastihan iTuneskin lopulta pystytettiin, tosin TV-puolella uusia sopimustahoja taitaa olla aika paljon.

 

Post a Comment

<< Home