8.4.06

Patja

Taannoin hankittuun laverisänkyyn piti hommata patja. Tolkuttoman hintainen (42 €/kappale) pala vaahtomuovia tuntuisi ajavan asiansa ja mahdollistavan loikoilun varsin mukavasti.

Kestävyydestä sen sijaan on vaikeampi tehdä johtopäätöksiä. Ajoittain tulee vastaan monia vuosikymmeniä vanhoja patjoja vielä täysin kunnossa. Toisaalta taas muistan kyllä nähneeni vaahtomuovin hajoavan murusiksi lähinnä kai valon vaikutuksesta jo kymmenessä vuodessa. Jälleen kerran valikoima on olematon ja laatua on mahdotonta arvioida. Mutta toivotaan, että kestäisi nyt ainakin yhden sukupolven satunnaisen käytön. Myöskään en tunne vaahtomuovin tuotantoprosessia - mitä kaikkia myrkkyjä siinä käytetään ja paljonko energiaa tuhlataan.

No, vaihtoehtoja ei juuri ole. 50 vuotta vanhalla jouhipatjalla nukkuminen on hieno kokemus, mutta mistä sellaisia enää saa - ainakaan mihinkään järkevään hintaan.

1 Comments:

At 21:08, Blogger Tomi said...

Toi on hyvä ajatus ja ollut meillä mielessä muutenkin - päässyt vain unohtumaan. Olen pitänyt sitä ergonomisena ja ideologisena valintana, mutta tarkemmin ajatellen se on muutenkin kestävä: ei muovia, ei kemikaaleja (ehkä).

 

Post a Comment

<< Home