27.2.07

Pesunestettä

Tässäpä taas yksi tuote, jonka vertaileminen on ihan mahdotonta: tuulilasin pesuneste. Hinnat vaihtelevat ihan uskomattoman paljon. Litrasta tuskin pikkupakkasia kestävää litkua huoltoasemalla saa maksaa saman kuin haplahallissa neljän litran kanisterista tiivistettä, joka vielä 1:1 laimennettunakin kestää -30 asteen pakkasen.

Jos muista eroista ei saakaan mitään selvää, niin se lienee ainakin varma, että isompi pullo ja vahvempi tiiviste on niin logistiikan kuin pakkausmateriaalinkin kannalta kestävämpi.

Uskomatonta silti, että näikin paljon kulutettavaa tavaraa myydään muovisissa litran pulloissa, jotka sitten lojuvat huoltoaseman roskiksen ympärillä. Muutamilla huoltamoilla näyttää olevan jonkinlaisia automaatteja, joista nestettä saisi tankata, mutta tämä lienee vielä jotenkin liian vaikeaa, kun ei sitä itsekään ole tullut vielä edes kokeiltua.

Labels:

3 Comments:

At 13:56, Anonymous Anonymous said...

Pesunesteentankkausautomaatti..? Tuohan on aivan loistava idea! En ole toistaiseksi nähnyt ainuttakaan, mutta täytyypä alkaa kiinnittää enemmän huomiota ko. aiheeseen.

 
At 22:38, Blogger Tomi said...

Juu, idea on erittäin hyvä: aina saisi helposti säiliön täyteen sopivan vahvaa nestettä. Käytännössä tämä taitaa vaatia kolikoiota, mihin ajatus sitten kaatuukin... Vaan enpä tosiaan ole tutkinut tarkemmin. Pitääpä käydä huomenna katsomassa, kun työpaikan edessäkin näyttäisi moinen olevan.

 
At 22:36, Blogger Tomi said...

Tsekkasin: eurolla saa litran -28 kestävää nestettä ja kone ottaa melkein kaikki kolikot. Tätä ei varmaan ole tullut käytettyä, koska
- ei ole kolikoita
- ei ole aavistustakaan, kuinka monta litraa säiliöön menee
- vaikuttaa kalliilta

Homman pitäisi toimia jotenkin niin, että tankatessa saisi samalla toisesta letkusta täyttää pesunestesäiliön ja se menisi samalle laskulle. Ja kanta-asiakkaille tietysti ilmaiset pesunesteet!

 

Post a Comment

<< Home