17.2.08

Radio - mahtava keksintö!

Radio on kerrassaan loistava keksintö: tekniikka ei ole muuttunut mihinkään sataan vuoteen, eikä muutoksia ole ilmeisesti näkyvissäkään. Eli vuosikymmeniä vanhalla, toimivalla radiolla voi kuunnella nykylähetyksiä täysin ongelmitta. Lisäksi radiot ovat varsin simppeleitä, halpoja ja kestäviä laitteita.

Aikomuksenani oli pitkään hankkia makuuhuoneessa lojuvaan vanhaan telkkariin digiboksi, kunnes tajusin, että radiotahan siellä aamuisin kaivataan eikä televisiota. Halvalla Tivoli Audio -kopiolla pystyy nyt siis kuuntelemaan niin musiikkia kuin uutisetkin aamutoimien yhteydessä. Ja kun lähetystekniikkaan tuskin on tulossa muutoksia, uskoisin tuon vehkeen olevan käyttökunnossa ainakin muutaman vuosikymmenen.

Labels: ,

3 Comments:

At 23:31, Anonymous Anonymous said...

Radiostakin on digitaaliversio (DAB), joka tosin Suomessa ei ole saanut paljon tuulta alleen - YLEkin lopetti DAB-kokeilunsa tuossa juuri jokin aika sitten. Briteissä kuitenkin on ilmeisesti jo ihan käytössä. Veikkaisin että jossain vaiheessa tämä kuitenkin tulee laajaan käyttöön (Suomessakin), mutta en tiedä tapahtuuko se koska, voi hyvinkin viedä sen parinkymmenen vuotta. :)

 
At 22:48, Blogger Tomi said...

Jep, muistan, kun tätä suurella kohinalla tuotiin ja jälleen kerran unohdettiin kertoa, mikä lisäarvo sillä on kuuntelijalle (jos mitään tässä tapauksessa). Toivottavasti eivät kuitenkaan lopeta perinteisiä lähetyksiä, jos joskus tuollaiseen meinaavat uudelleen yrittää siirtyä.

 
At 21:40, Anonymous Anonymous said...

Aivan loistava blogi-idea! Ja oon kyllä samaa mieltä noista radioista. Oikein vanhat radiot on vielä yllättävän kestäviä ja rahiseekin kotoisasti. Mikäs sen parempaa!

 

Post a Comment

<< Home