24.7.07

Turhat kengät

Helsingin Din Sko ei nyt kyllä saanut hyviä pisteitä eikä ainakaan uusia kanta-asiakkaita: ostettiin vaimolle kengät ja otettiin ne saman tien jalkaan. Parinsadan metrin kävelyn jälkeen kävi ilmi, ettei toinen niistä istukaan jalkaan, eikä kengillä käytännössä voinut kävellä. Siispä takaisin liikkeeseen vaihtamaan kenkiä toisenlaisiin.

Pidin itsestäänselvänä, että juuri ostetut kengät otetaan takaisin, joten myyjän yhteistyöhaluttomuus oli täysi yllätys: kuulemma kenkiä ei voi palauttaa, jos niitä on käytetty. Totta, olihan niitä käytetty, ja kyllä parisataa metriä kävelyä märällä asfaltilla jättää jälkensä pohjiin. Mutta silti reaktio tuntui käsittämättömältä, erityisesti, kun tiskillä vielä mainostetaan 14 päivän avokauppaa: kengät saa palauttaa kahden viikon sisällä - käyttämättöminä. Kukakohan ostaa kengät katsellakseen niitä ensin kaksi viikkoa...

Ja pahinta on siis se, että tuli kulutettua täysin turhaan yksi pari kenkiä.

4 Comments:

At 12:21, Anonymous Anonymous said...

uskoisin tuolla pyrittävän siihen, etteivät ihmiset mene hakemaan makeita hippakenkiä yhdeksi illaksi palauttaakseen ne seuraavana päivänä :-)

 
At 16:56, Anonymous Anonymous said...

Kannattaa miettiä mistä kaupasta ylipäätään kenkiä menee ostamaan. Kyseinen kauppa on kansainvälinen ketjuliike, jossa myydään edullisia kenkiä. Edullisuuden taustalla ovat yleensa huonot työolot ja pieni palkka tekijöille. Lisäksi tuotteet on tehty jossakin todella kaukana ja materiaaleja ja valmista tuotetta on siis kuleteltu ympäri maailmaa. Vaikka kengät olisivat olleet ok jaloissa, ne tuskin olisivat olleet kovin pitkäikäiset. Ekologisesti kovin rasittavat jokatapauksessa.

 
At 17:43, Anonymous Anonymous said...

Tässä taisi olla myös kyse hiukan hätäisestä ostopäätöksestä. Minulle on jo pienenä opetettu, että kengillä pitää jo kaupassa kävellä mahdollisimman paljon - vieläpä molemmilla, koska ihmisen jalat yleensä ovat hiukan eri kokoiset ja malliset. Jos ongelmaa ei kaupassa sovituksen yhteydessä huomattu, kuinka sen voi huomata 200 metrin ulkona kävelyn jälkeen?

Vaikka ajan puolesta tuntuukin tyhmälle, ettei kauppa jalkineita ottanut enää vastaan, tässä tapauksessa sympatiani on silti kauppiaan puolella. Haluaisitko itse ostaa kaupasta uusina kengät, joissa jo on käytön jälkiä, vaikka kuulisitkin että joku on kävellyt niillä ulkona vain muutaman minuutin? En minäkään.

 
At 02:18, Anonymous Anonymous said...

Aivan ymmärrettävää toimintaa kaupan puolelta!
Kuten jo Meri sanoikin, ostaisitko itse kaupasta "vähän" käytetyt kengät?
Kukaan ei varmastikaan osta kenkiä katsellakseen niitä muutaman viikon, vaan laittaa ne vasta kotona jalkaan ja kävelee niillä SISÄLLÄ, ilman että käytön jälkiä ilmaantuu.

Ja jos oikeasti tulee rakkopako, eli kengät on saatava jalkaan heti, kannattaa niitä ehkä vähän koeajaa jo kaupassa...

Tuskin kauppaa kiinnostaa onko kengillä kävelty kolme metriä vai kolme kilometriä, jos on käytetty on käytetty.

Tuolla logiikallahan voit ostaa suklaapatukan syödä siitä puolet ja palauttaa heti takasin?

 

Post a Comment

<< Home