8.11.06

Uusi peitto

Syysmysrskyt vetävät vanhan talon makuuhuoneen kerrassaan jäätäväksi. Ja kun vanha peittokaan tuskin olisi kestänyt enää yhtään pesua, tuli aika hankkia uusi. En tiedä ekologisesta kestävyydestä, mutta jotenkin tuntui paljon miellyttävämmältä valita untuvilla kuin keinokuidulla täytetty täkki. Eikä kyllä tarvitse palella! Suomalaisen Joutsenen hinnoiteltua itsensä ulos päädyin sata euroa halvempaan tanskalaiseen, ja kassalla oli vielä hieno yllätys kuulla, että peitolla on 10 vuoden takuu!

Luonnonkuidut tuntuvat huomattavasti mukavammalta kuin polyesterivanu. Meillä on sänkyvaatteissa siirrytty järjestelmällisesti puuvillatäytteisiin peittoihin ja höyhentyynyihin. Patjaksikin pitäisi kai joskus vaihtaa joku Futon tai vastaava luonnontuote.

Mitäköhän niissä vanhanajan täkeissä oli täytteenä? Siis niissä, jotka painavat tolkuttomasti ja joissa on syvänpunainen satiinimainen kangas. Satunnaisesti pääsee vielä sellaisellakin nukkumaan, ja uni raskaan peiton alla on kyllä sekin omalla tavallaan jännittävä kokemus.

1 Comments:

At 21:07, Blogger Cairbre said...

Se on kait pumpulia, eli puuvillaa.

 

Post a Comment

<< Home