7.10.06

Rannekello

Tässäpä hyvä esimerkki turhuudesta: vaikka kelloja on joka puolella, pitää vielä saada ranteeseen yksi lisää keikkumaan. Itse elin viimeiset kymmenkunta vuotta ilman rannekelloa, mutta nyt oli ruvennut taas tekemään mieli sellaista: osittain ajan takia ja osittain muuten vaan (ettei näytä köyhältä...).

Kestävyyttä ajatelleen olisi varmaan paras sellainen malli, joka lataa itsensä käden liikkeistä. Itse päädyin kuitenkin perinteiseen svetsiläiseen kvartsikelloon, johon siis pitää vaihtaa patteri parin vuoden välein. Aika kasahan niistäkin vuosikymmenien saatossa kertyy, mutta olisikoi kuitenkin niin, että suurimman kuormituksen tuollainen täyttää matkalla käyttäjänsä ranteeseen. Sen jälkeen kestävyydessä on enää kyse siitä, miten kauan tuo toimii.

Tai itse asiassa tuolla toiminnallisella käyttöiällä ei sittenkään taida olla juuri merkitystä: se, mikä nyt näyttää ajanmukaiselta, on tällaisissa tuotteissa tyylillisesti täysin käyttökelvoton jo viiden vuoden päästä. Ehkäpä tämän takia kannattaisikin kaikissa muotijutuissa käyttää niitä kaikkein klassisimpia tuotteita - ne kun kestävät aikaa kaikkein parhaiten. Toisaalta ne ovatkin kyllä sitten samalla niitä kaikkein kalleimpia tuotteita: Rolexeja yms.

1 Comments:

At 14:35, Blogger Vapaaherra said...

Itse en käytä kello kuin lentomatkoilla ja puvun kanssa. Käytän sellaista tarkoituksella pelkistettyä analogista kelloa, inhoan miesten trendiä käyttää kaiken maailman Suunto XYZSuperHypereitä pukujen kanssa. Ja kun en ole töissä missään rahalaitoksessa, niin voin näyttää rauhassa köyhältä :)

 

Post a Comment

<< Home