14.8.06

Mäntysuopaa, palana

Suopa loppui matonpesussa alkuunsa, joten uutta piti lähteä hakemaan. Muovipullossa myytävän nesteen sijasta valitsin paperiin käärityn reilun palan - lähinnä nostalgiasyistä. Mutta ympäristönkin kannalta tuntuu turhalta kuljetella vettä edes takaisin ja kerryttää matonpesupaikan roskikseen isoa läjää tyhjiä muovipulloja. Täytyy myöntää, että nestemäisellä on hiukan helpompaa pestä, mutta palassa on oma tunnelmansa. Olisi hauska nähdä jossain näiden vertailu hinnan ja pesutehon osalta.

Kylläpä muuten kunnallinen matonpesupaikka on loistojuttu mankeleineen ja kuivatusorsineen! En kyllä enää aio ikinä raahata mattoja minnekään mökkilaiturille pestäväksi.

2 Comments:

At 00:04, Anonymous Anonymous said...

Kerro sitten nopeasti Tomi.

Meidän 15 v. pesukarhu 6000, joka on toiminut moitteettomasti tähän asti on juuri alkanut reissailemaan - ohjelma ei mene eteenpäin eikä tule kuumaa vettä. Soitin kodinkone-huoltoliikkeelle ja kas ..neuvoivat, että on varmaa jo tiensä päässä ja yllätys, yllätys, että kannattaa hankkia uuden sen sijaan.

Mikä sun konsti olisi sitten?

 
At 10:21, Blogger Tomi said...

Jaa, enpä tiedä, onko kyse samasta viasta. Tuossa voisi ongelmana olla myös se ohjelmavalitsin, eli se ei osaa raksuttaa eteenpäin.

Meillä oireena on aina ollut se, että veden tulo ei lakkaa, ts. kone ei tunnista, että pinta on jo tarpeeksi korkealla. Tähän auttaa koneen sisällä olevan 'painesäiliön' puhdistaminen. Kun avaa takapellin, niin siellä näkyy pienen nyrkin kokoinen vaaleasta, läpikuultavasta muovista tehty mötikkä, josta menee letku tuohon ohjelmavalitsimeen. Sen kun ottaa irti ja puhdistaa sisälle kertyneestä harmaasta moskasta, niin taas toimii. Putsaaminen on hiukan hankalaa, kun siinä on vain kaksi pientä reikää, mutta ravistelemalla veden kanssa, sen saa aika hyväksi.

Ei välttämättä korjaa tuota ongelmaa, mutta eipä maksa paljoa vaivaa kokeillakaan.

 

Post a Comment

<< Home