27.6.06

Pressu ja hiirenloukku

Pressut ovat nykyään uskomattoman halpoja: parilla eurolla saa yli kymmenen neliön kokoisen peitteen. Laatu on tosin sitten sen mukainen. Kokemus on näyttänyt, että kaikkein halvimmat ovat täysin kestämättömiä - yksi kesä auringossa tekee niistä kasan vihreitä suikaleita. Toiseksi halvimmissa on ilmeisesti parempi uv-suojaus, mikä toivottavasti tekee niistä huomattavasti pitkäikäisempiä. No, se nähdään muutaman vuoden sisällä. Joka tapauksessa pressulla saadaan peräkärrylle huomattavasti lisää käyttövuosia (vaikka ikää onkin jo yli 30 vuotta...).

Niin ikään hiirenloukkuja näyttäisi tuon perinteisen pellistä stanssatun mallin lisäksi olevan ainakin kolme toinen toistaan hienompaa muovista mallia. Suunnittelu näissä on viety käytön ja ulkonäönkin kannalta uudelle sukupolvelle, mutta toimivuudesta en osaa vielä sanoa. Vannoutuneena tuotekehitysihmisenä en voinut olla kokeilematta yhtä noista hienoista malleista, mutta saalista ei ole vielä saatu. Vaan kestävyydessä mikään näistä hienoista malleista tuskin vetää vertoja tuolle perinteiselle: vähemmän osia, yksinkertaisempi valmistus, halvempi - ja jälleen kerran huomattavasti pidempi käyttöikä näihin muovisiin verrattuna.

2 Comments:

At 11:47, Anonymous Anonymous said...

Kestävistä pressuista tulee aina mieleen vanhempieni maatilan Tuhti -pressut. Kokoahan näillä tosin on "vähän" enemmän kuin keskiverto peräkärrin vetäjä tarvitsee, olivat suunniteltu nimittäin traktorin peräkärreille.
Mutta kyllä ne kestivätkin. Lähes päivittäisessä käytössäkin pressut pysyivät hyvinä mielestäni ainakin kymmenisen vuotta. Ja UV:n aiheuttamisesta hapertumisesta ei ollut tietoakaan.
Saakohan samoja pressuja autojen peräkärreihin?

 
At 16:02, Blogger Tomi said...

Jep. 70-luvulla oli joku Lainapeite tms., josta sai vuokrata näitä lainapressuja. Ne olikin sitten sellaista kumilla kyllästettyä kamaa, joka varmasti kesti. Sitten tuli halpatuonti ja kertakäyttökulttuuri...

 

Post a Comment

<< Home