28.5.06

Syntymäpäivät

Ilmeistä päätelleen 2-vuotias sai taas varmistuksen sille, että kyllä tavaraa kannattaa omistaa.

No, kirjat ovat aina hyviä hankintoja - sisältö ja kannet kestävät toivottavasti sitten omillekin lapsille. Metallista hiekkalaatikkokaivuria taas voidaan elvyttää hitsaamalla sitten, kun vuosien sateet tekevät sille tehtävänsä. Ja Plaston leluja en muista kovin risoina nähneeni, eli ilmeisesti ne tekevät ilahduttavan poikkeuksen muovilelujen kertakäyttökategoriassa.

Jostain kumman syystä pikkupojat tuntuvat aina innostuvan taskulampuista. Kun ne kuitenkin aina unohtuvat jonnekin polttamaan yksin patterinsa loppuun, sai tämä kaveri veivaamalla ladattavan led-lampun. Idea vaikuttaa hyvältä, vaikka arveluttavaa tekniikkaa - akkuja, generaattoreita ja liikkuvia osia - onkin aika lailla.

3 Comments:

At 19:49, Blogger Vapaaherra said...

Lampuista tuli mieleen... Ostin parvekkeelle sellaiset kiviksi naamioidut led-lamput, joissa on sisällä akku ja yläpinnassa aurinkopaneeli. Kennon ladatessa lamppu ei pala, eli ne syttyvät vasta hämärässä. Toimivat hyvin pari viikkoa, kunnes kaksi kolmesta pimeni. Tiivisteet oli tehty ihan juosten kusten ja kuivattelin kivet sisällä ja tiivistin uudestaan. Katsotaan nyt, miten toimivat.

 
At 22:29, Blogger Tomi said...

Joo, periaatteessa hyvä ajatus, valoa ilman piuhojen vetämistä ja sähkön kuluttamista.

Olen aina ajatellut noiden toimivan paremmin jossain Etelä-Euroopassa: lataus kirkkaalla auringolla, syttyminen nopean pimentymisen aikana ja valaisemista parin ensimmäisen pimeän tunnin ajan. Täällä pohjolassa latausvaloa on niukasti, pimeä tulee hitaasti ja pahimmillaan siis syttyvät turhan aikaisin ja polttavat koko varauksen ennen varsinaisen pimeän tulemista.

Mutta tämä on siis vain skeptikon epäilyä. Kerro ihmeessä oikeita kokemuksia!

 
At 14:37, Blogger Vapaaherra said...

Kyllä ne nyt tuntuvat ihan hyvin toimivan, kun ensin tiivistin ne uudestaan. Sisällä on kaksi ladattavaa paristoa ja tuntuvat hyvin riittävän tuolle valolle, ledi ei paljoa kuluta. Katsotaan nyt, menikö sisälle kuitenkin jo niin paljon kosteutta, että syksyllä joku piuha on syöpynyt poikki...

 

Post a Comment

<< Home