25.5.06

Ei uutta pesukonetta

Pitänee kirjoitella myös hankintoja, jotka jollain tavalla voidaan jättää tekemättä:

15 vuotta vanha Upo Pesukarhu säikäytti taas, kun vedet tulivat kesken pesun tulvimalla lattialle. Vaan eipä hätää, sain sen korjattua vanhalla konstilla, ja taas toimii hienosti. Onneksi ei tarvinnut pyytää korjaajaa: lopputulos olisi kuitenkin ollut - niin kuin vähän kaikessa korjaamisessa nykyään - että vanhaa ei kannata korjata, vaan tulee halvemmaksi hankkia uusi. Ja vielä hälyttävämpää on uusista kodinkoneista muodostunut laatumielikuva: vanhalla koneella on todennäköisesti enemmän tulevia käyttövuosia kuin uudella. Todella surullista.

Jos jollain on Pesukarhu 6000, niin voin ilomielin kertoa simppelin huoltotoimenpiteen, joka sille näköjään pitää tehdä viiden vuoden välein.

Labels:

6 Comments:

At 13:31, Anonymous Anonymous said...

Meillä oli seitsemäntoista vuotta sama pesukone. Kun vettä tuli jatkuvasti tihkuen ulos, vaihdoimme uuteen. Yllätyimme pesutuloksesta. Vaatteista tuli raikkaampia.

Edellinen koneemme ei ilmeisesti huuhdellut kunnolla, mahdollisesti siksi, että vettä tihkui ulos juuri huuhtelun aikana. Uudessa koneessa on myös vettä ja sähköä säästäviä ohjelmia. Paras niistä on hieman likaantuneiden (esim päivittäin pestävien urheiluvaatteiden tai toimistoteepaitojen) 30 minuutin pikaohjelma.

Eli puolensa kaikella.

 
At 18:29, Blogger Tomi said...

Jep, onneksi kehitystä tapahtuu kodinkoneissa ja kyllähän käyttäjien tarpeetkin muuttuvat.

Mutta laadun kustannuksella tätä ei saisi tapahtua. Eli kyllä uuden olisi kestettävä vähintään yhtä kauan kuin vanhankin - minun mielestäni kauemminkin.

 
At 23:43, Anonymous Anonymous said...

Totta. Firmojen ei kannata valmistaa ikuista. Uusi malli on saatava myydyksi.

 
At 15:07, Anonymous Anonymous said...

Kerro sitten nopeasti Tomi.

Meidän 15 v. pesukarhu 6000, joka on toiminut moitteettomasti tähän asti on juuri alkanut reissailemaan - ohjelma ei mene eteenpäin eikä tule kuumaa vettä. Soitin kodinkone-huoltoliikkeelle ja kas ..neuvoivat, että on varmaa jo tiensä päässä ja yllätys, yllätys, että kannattaa hankkia uuden sen sijaan.

Mikä sun konsti olisi sitten?

 
At 16:16, Anonymous Anonymous said...

UPO pesukarhu 6000 edelleen vuonna 2013. Hyvin toimii. Valskaa vettä jonkin verran lattialle ja paukahtaa kivasti kun alkaa linkous, mutta puhdasta tulee. =D

 
At 13:18, Anonymous Anonymous said...

Ostin UPO Pesukarhu 6000 syksyllä 1991! Siis yli 30 vuotta sitten. Hyvin on pelannut tähän asti, nyt (joulukuussa 2021) huomasin että ottaa vettä jatkuvasti eikä moottori pyöritä, vesi valuu läpi poistoputkesta samaa tahtia. Tästä voi sanoa että on palvellut koko rahan edestä.
TV Nurmelta Turusta ostettu,kuittikin ehkä vielä löytyisi.

 

Post a Comment

<< Home