19.3.06

Take away -kebab

Ekologisen kestävyyden suhteen ei liene merkittävää eroa sillä, tehdäänkö ruoka kotona vai jossain muualla (terveydellisiä eroja sen sijaan varmasti löytyy...) Mutta eikö tuon murkinan pakkaamiseen löytyisi mitään muuta tapaa kuin tuo suuri, jostakin solumuovista tms. tehty aukeava tarjotin? Pitäähän se ruuan lämpimänä, mutta aterian päätyttyä se on kyllä pelkkää jätettä. Ja miksi kahden annoksen ympärille pitää kietoa kaksi metriä alumiinifoliota? Pizzat sentään saa yksinkertaisissa pahvilaatikoissa.

Toimisikohan joku pantilla varustettu, kestävämmästä materiaalista tehty laatikko, joka palautettaisi sitten samaan paikkaan ja käytettäisi siellä uudelleen?

2 Comments:

At 10:12, Blogger Tomi said...

Hyvä pointti. Perussääntö lienee kai: 1) hyödynnä 'asia', 2) hyödynnä materiaali, 3) hyödynnä energia.

Eli jos kierrätyspaperista saadaan materiaalia talteen ja sitä kautta voidaan säästää jotain paperin tuotantoprosessissa, niin homma on ok. Muuten pitäisi siirtyä astetta alemmaksi eli tuonne energian hyödyntämiseen.

 
At 21:20, Anonymous Anonymous said...

Tuossa kun mietiskelit take away-kebabin kääreitä, niin jotenkin tuli mieleen tämä Tupperin systeemi. Tupperillahan oli jossain välissä tälläinen ostoskylmäkassi-setti, mihin kuului jos jonkinmoista kippaa joiden ajatuksena oli, että kaupassa pyytää tiskiltä tavarat suoraan omaan astiaan, johon sitten hintalappu päälle. Taitaisi vain olla vähän hölmöä pyytää kebabit omaan kippaan jonka kaivaa laukustaan :D

 

Post a Comment

<< Home