16.3.06

Autojen korjaamisesta

Roska-auto sattui raapaisemaan vähän auton kylkeä tuossa kuukausi sitten. Naarmuja ei oikeastaan tullut kuin puskurissa olevaan listaan, mutta leasing-yhtiö vaatii tietysti tuollaisten korjaamisen. Ja kun vastapuolen vakuutusyhtiö kerran maksaa kaiken, niin korjaamo kyllä tekee tällaiset työt mielellään. Ja eikös korjaamo sitten saman tien huomannut halkeaman itse puskurissa, joten ainakin se menee kokonaisuudessaan vaihtoon. Ja todennäköisesti kasa muitakin osia. Eli tulin oikeastaan tahtomattani kuluttaneeksi nämä.

Mulla on vähän sellainen käsitys, että kun vakuutusyhtiö kerran maksaa, niin korjaamo sitten vaihtaa kaikki mahdolliset osat (ja nimenomaan vaihtaa, ei korjaa - eihän siellä enää edes ole korjaajia vaan asentajia). Yleensähän korjaamoreissu alkaa sillä, että kysytään, maksatko itse vai maksaako vakuutusyhtiö. Tässä ostaja ja myyjä eivät kohtaa toisiaan, joten markkinatalouden lait eivät oikein päde. Ja sitten ihmetellään, miksi auto- ja liikennevakuutukset maksavat niin paljon.

Kuka perustaisi sellaisen autovakuutusyhtiön, joka ei edes lupaa korjata autoja uuden veroiseksi vaan johonkin järkevään tasoon? Saataisi vakuutukset varmaan puoleen hintaan!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home