16.3.06

Autojen korjaamisesta

Roska-auto sattui raapaisemaan vähän auton kylkeä tuossa kuukausi sitten. Naarmuja ei oikeastaan tullut kuin puskurissa olevaan listaan, mutta leasing-yhtiö vaatii tietysti tuollaisten korjaamisen. Ja kun vastapuolen vakuutusyhtiö kerran maksaa kaiken, niin korjaamo kyllä tekee tällaiset työt mielellään. Ja eikös korjaamo sitten saman tien huomannut halkeaman itse puskurissa, joten ainakin se menee kokonaisuudessaan vaihtoon. Ja todennäköisesti kasa muitakin osia. Eli tulin oikeastaan tahtomattani kuluttaneeksi nämä.

Mulla on vähän sellainen käsitys, että kun vakuutusyhtiö kerran maksaa, niin korjaamo sitten vaihtaa kaikki mahdolliset osat (ja nimenomaan vaihtaa, ei korjaa - eihän siellä enää edes ole korjaajia vaan asentajia). Yleensähän korjaamoreissu alkaa sillä, että kysytään, maksatko itse vai maksaako vakuutusyhtiö. Tässä ostaja ja myyjä eivät kohtaa toisiaan, joten markkinatalouden lait eivät oikein päde. Ja sitten ihmetellään, miksi auto- ja liikennevakuutukset maksavat niin paljon.

Kuka perustaisi sellaisen autovakuutusyhtiön, joka ei edes lupaa korjata autoja uuden veroiseksi vaan johonkin järkevään tasoon? Saataisi vakuutukset varmaan puoleen hintaan!

Labels:

1 Comments:

At 13:17, Blogger Vapaaherra said...

Olen huomannut ihan saman, itselläni on huoltosopimus autossa. Kesällä (niiden kuuluisten MM-sateiden aikana) huomasin, että kartturin puolelle oli tulvinut vettä jostain etukonsolin alta, vettä oli monta senttiä lattialla.
No, vein tietysti auton huoltoon ja kovasti lupasivat pistää kaiken kuntoon, kuivata jne. Hain auton pois ja parin päivän päästä se alkoi haista pahalta. Vain takaisin ja ilmeni, että eivät olleetkaan tehneet kuivatuksen jälkeistä jotain mikrobientuhouskäsittelyä matoille ja lattialle.
Pilkkomalla työn kahteen osaan, huoltoliike sai kunnolla lisää maksua tuohon, kun purkaminen ja kasaaminen tehtiin kahteen kertaan. Lisäksi koko homma johtui siitä, että vuosihuollossa ei oltu putsattu jotain nokkapellin alta vettä pois vieviä putkia, eli siinäkin ikään kuin jätettiin ongelma kehittymään rauhassa (tämä selvisi, kun juttelin toisella kertaa kassalla olleen kaverin kannsa).
Toinen samanlainen esimerkki: etuistuimen lämmitin hajosi viime keväänä. Vein huoltoon ja se vaihdettiin. Istuimen sisälmykset oli tungettu takaisin aivan möykyssä, joten vein sen takaisin. Toisella kerralla ristiselän tuki oli asennettu väärin, vasta kolmannella kerralla homma meni oikein -- eli leasingfirma maksoi purkamisen ja kokoamisen kolmesti :)

 

Post a Comment

<< Home