14.6.06

Yrityslahjoja

Työnantaja muisti repulla ja pyyhkeellä. Aina yhtä mukava ele - parantaa samalla työilmapiiriä, yhteishenkeä, motivaatiota jne. Hyvää on se, että kummallekin on käyttöä, huonoa taas se, että kummallekaan ei ollut tarvetta. Työnantajan tarjoamista lahjuksista ei oikein voi kieltäytyäkään eikä niitä myöskään kovin usein tule lahjoitettua eteenpäin, logot kun yleensä ovat aika näkyviä.

Vuosien varrella on kertynyt yhtä ja toista työnantajien lahjoittamaa kamaa. Mieluisimpia, kestävimpiä ja eniten käytettyjä ovat olleet laadukkaat vaatteet (esim. GoreTex-takit), metalliset keittiövälineet (veitset, juustohöylät jne.), kodin tekstiilit sekä tietysti ruoka ja juoma. Erittäin hyviä lahjoja ovat myös olleet mm. palovaroitin ja sammutuspeite. Turhimpia (ja myös yleisempiä) varmaan T-paidat ja lippalakit.

Aikanaan oli itselläkin tarve lahjoa asiakkaita, ja tuolloin tuli mietittyä myös lahjojen kestävyyttä. Kaikkein mieluisimmaksi osoittautui aatonaattona henkilökohtaisesti asiakkaan kotiin viety joulukuusi. Halpaa ja kestävää, vaikka vähän vaivannäköä vaatikin.

2 Comments:

At 11:50, Anonymous Anonymous said...

Kuusi oli varmasti myös hyvin toivottu lahja!
Turhin yrityslahja jonka minä olen nähnyt oli pattereilla toimiva pippurimylly. Joka kaiken lisäksi hajosi aika nopeasti. Eikä jauhanut pippureita muutenkaan kunnolla. Turhake pahimmasta päästä.

 
At 16:07, Blogger Tomi said...

Jep, saa kopioida. Seuraavana kesänä veimme koivuvihdat. Niidenkin hinta torilta ostettuna oli aika naurettava verrattuna tyypillisiin kesälahjoihin.

Turhina meille kertyneistä lahjoista tulee vielä mieleen tuollainen pieni potkulaita. Rullaluistimen pyörät kulkevat todella hienosti märällä, kuoppaisella hiekkatiellä...

 

Post a Comment

<< Home