1.6.06

Vähemmän paperia

Iloiseksi yllätykseksi Hesarin saa tilattua pelkästään perjantaista sunnuntaihin, vaikka tuollaista mahdollisuutta ei missään mainitakaan. Vaihdoin siis 7-päiväisen tilauksen tuollaiseen, joten saadaan nyt säästettyä ainakin muutama kilo paperia vuodessa. Saa nähdä, miten tuohon tottuu, mutta enää ei ainakaan arkipäivisin tarvitse stressata lukemattomista lehdistä. Samalla tilasin verkkohesarin. Kokeillaan nyt sitten samalla, tuleeko sitä luettua. Lukukokemus siinä on kyllä surkea verrattuna hyvin taitettuun paperilehteen, jossa on mukana myös mainokset, ilmoitukset ja muu mielenkiintoinen.

Hinnoittelu ei kyllä paljoa tukenut tuota ratkaisua: kaikki päivät ja verkko maksaa n. 245 €/vuosi ja pe-su+verkko n. 235 €/v. Mutta säästyypä stressiä, jätepaperin kantamista ja postilaatikon saranoita. Vaikea sanoa, mikä olisi ollut ratkaisu, jos hinta olisi vieläpä noussut tuon muutoksen seurauksena.

Lisäksi laitoin postilaatikkoon viimein 'Ei mainoksia, kiitos'-tarran. Aikaisemmin luin innolla rautakauppojen mainokset, mutta nyt kun kaikki ostaminen on ruvennut tuntumaan vastenmieliseltä, ei noistakaan luopuminen tuottane ongelmia.

3 Comments:

At 14:38, Blogger Vapaaherra said...

Et ole harkinnut pelkästään netti-tilausta, sekin kai on Hesarilla saatavilla?

 
At 16:53, Blogger Tomi said...

Ei kyllä pysty. Viikonloppuna Hesari on ehdoton. Paitsi kesällä on tietysti se ongelma, että juuri viikonloput tulee oltua poissa kotoa.

Toistaiseksi ainakaan tuo verkkohesarin lukeminen ei ole oikein innostanut.

Eilen lehti tuli ilmeisesti vahingossa, ja kun oli hetki aikaakin, niin kyllähän sen luki oikein mielellään. Tänäkin aamuna oli sen verran ylimääräistä aikaa, että olisi voinut lehteä lueskella. Saa nähdä, tuleeko tuo muutos vielä peruttua...

 
At 01:45, Blogger Vapaaherra said...

Täytyy myöntää, että en kyllä osaa olla ilman päivän lehtiä. Varsinkin viikonloppuna on mukava kaikessa rauhassa aamulla lukea ne läpi. Eikä verkkoversiota ole niin kätevä selailla esim. aamupalalla...

 

Post a Comment

<< Home