31.5.06

Uusi WC

Yhteiskäytössä olevalta kesähuvilalta hajosi vuosikymmeniä palvellut WC-pönttö: meni rehellisesti halki talven ennätyskylmällä pakkasnesteistä huolimatta. No, pikaisella kyselyllä kävi ilmi, että vähän itse kullakin oli täysin toimiva pönttö vessaremontin jäljiltä jossain lojumassa. Ja kyllähän noita rakennustarvikkeiden kierrätyspisteissäkin on pilvin pimein. Kummallista, miten ne vessan kaakelit pitää uusia aina 10 vuoden välein ja aina pönttö menee samalla vaihtoon täysin toimivana, mutta ilmeisesti sitten liian vanhan näköisenä. Vaikka mitään kovin suurta noiden suunnittelussa ei edes ole viimeisen 50 vuoden aikana tapahtunut.

Saatiin siis tilalle vanha toimiva pönttö ja täytyy kyllä sanoa, että vanhaan taloon se sopikin huomattavasti uutta paremmin. Ja samalla säästettiin parinsadan euron lisäksi taas vähän materiaa ja teollisuuden tuomaa rasitusta.

Vanhoissa pöntöissä jopa huuhtelumekanismi tuntuu toimivan idioottivarmasti. Meidän 5 vuotta vanhaan Svedsbergiin sen sijaan on kymmeniä pieniä muoviosia sisältävä koneisto uusittu jo kertaalleen.

1 Comments:

At 01:24, Anonymous Anonymous said...

huvilalle ekopönttö! biovessa.

 

Post a Comment

<< Home