5.3.06

Koivuhalkoja

Tilasin kolme heittomottia kuivia koivuklapeja joltain isännältä parinkymmenen kilometrin päästä. Periaatteessa kai ihan ok.

Lämmitän mielummin näillä kuin pelkällä öljyllä. Polttamalla nämä vapautan hiilidioksidina niihin viimeisen 50 vuoden aikana sitoutuneen hiilen, mutta jos metsän koko pysyy samana, niin sama tavara sitoutuu takaisin. Hiukkaspäästöistä en tiedä tarpeeksi, että jaksaisin olla niistä huolissani. Vanhat pönttöuunit tuskin polttavat mitenkään täydellisesti, mutta ehkäpä tuo ei ole haja-asutusalueiden ongelma. Samalla sain vähän autettua eteenpäin mukavalta vaikuttanutta, lähes eläkeiässä olevaa entistä maanviljelijää, jolta EU oli omien sanojensa mukaan vienyt toimeentulon.

Onkohan vähän nirsoilua polttaa pelkkää koivua? Sekapuu palaisi yhtä hyvin, mutta savukiukaassa ei viitsi polttaa havupuuta.

1 Comments:

At 18:21, Anonymous Anonymous said...

No pelkän koivun polttaminen ei elitististä ole. Itse poltan vuositasolla 15 k-m3 sekapuuta, 50 sentin klapeina. Lasken säästäväni osto energiassa 2000-2300 eur, verrattuna sähkön tai öljyn hintaan. Metsät siistiytyvät kummasti ja kunto kestää kohdillaan :)

 

Post a Comment

<< Home